De must-have jasjes voor de zomer!
De beige trench: een klassieker Foto: Comptoir des Cotonniers
Met deze jasjes kom je stijlvol de frisse zomerdagen door!

In een ideale wereld liepen wij de hele zomer rond met topjes en zomerkleedjes. Maar helaas zijn de zomers in ons kleine landje daar zelden exotisch genoeg voor. Dus kozen we vier types jassen die koude en regenachtige zomerdagen toch nog een beetje kunnen opfleuren - en meteen kunnen dienen voor een stijlvol najaar!

1. De beige trenchcoat

Een klassieker, die eender welke outfit meteen een film noir-allure van jewelste geeft. De mooiste zijn van Burberry, maar gezien het hoge prijskaartje (rond de 800 euro) opteren wij voor een low buget-alternatief: bij Zara of Comptoir des Cotonniers ben je heel wat minder geld kwijt.

2. De jeansjas

De eighties zijn nog steeds niet uit het modebeeld verdwenen, dus ook jeansvesten kunnen nog wel even mee. Combineer ze liefst met vrouwelijke jurkjes en nooit ofte nimmer met een jeansbroek!

3. Het militaire jasje

Goed voor een instant-stijlboost: een jasje met militaire accenten zoals gouden of zilveren knopen, insignes op de schouders en een 'yes, sir, yes'-gehalte om u tegen te zeggen. Doet het al enkele seizoenen goed en is dus wat ons betreft een blijvertje.

4. De parka

Jawel, de Parka. Een kaki geval dat we in het beste geval associeerden met een ver verleden in de jeugdbeweging. Maar gecombineerd met de juiste jeans en hippe truitjes wordt hij plots erg stoer en op een nonchalante manier stijlvol - en bijgevolg perfect voor de juiste attitude bij regenweer.