VIDEO: Student valt in slaap tijdens toespraak Obama
Foto: woodtv8
Barack Obama bracht maandag een verrassingsbezoek aan een school in Michigan. De Amerikaanse president had het er in een toespraak over zijn eigen schooltijd, maar een van de aanwezige studenten vond dat blijkbaar nogal slaapverwekkend.

Op beelden van de toespraak is te zien hoe de student eerst wat zit te gapen en vervolgens begint te knikkebollen. Wanneer er applaus losbarst schiet hij plots wakker.

Obama moedigde de studenten van de Kalamazoo Central High School in zijn toespraak aan om hard te werken en op zoek te gaan naar echte voldoening.

'Tijdens mijn schooltijd feestte ik iets te veel en studeerde ik net genoeg om te slagen. Nadat ik me realiseerde dat ik enkel voor mezelf leefde en dat ik nog niet echt veel bereikt had, veranderde ik mijn instelling', zei Obama. 'Ik realiseerde me dat ik nog niets had om trots op te zijn, gewoon omdat ik weigerde om mezelf echt in te zetten', zei Obama.

De president waarschuwde ook voor de gevaren van de zogenaamde internet- en iPodgeneratie. 'Jullie groeiden allemaal op met mobiele telefoons, iPods; sms en email. Jullie kunnen een feit, een liedje of een vriend bereiken door simpelweg op een knopje te drukken. Maar echt indrukwekkende prestaties, blijvend succes, dat bereik je niet in een vingerknip.'