De stad Gent maakt kans op de organisatie van de Europese Bedrijfssportspelen in 2015. Donderdag vertrekt een delegatie van het Gentse stadsbestuur en van de Vlaamse Liga van Bedrijfssportbonden (VLB) naar Parijs, waar zaterdag de verkiezing van de gaststad voor de organisatie van de Spelen van 2015 gehouden wordt.

Gent heeft twee concurrenten: het Deense Aalborg, dat de Spelen in 2007 al eens organiseerde, en het Italiaanse Riccione.

De Europese Bedrijfssportspelen vinden om de twee jaar plaats en mogen gerust mini-Olympische Spelen genoemd worden. De Europese Bedrijfssportspelen duren vijf dagen, er staan diverse sporttakken op het programma en er nemen ongeveer 5.000 mensen uit zo'n 20 Europese landen aan deel. In 2011 worden de Zomerspelen in het Duitse Hamburg gehouden, twee jaar later is het Tsjechische Praag aan de beurt.

VLB en Gent kregen in de aanloop naar de verkiezing alvast de financiële en logistieke steun van enkele belangrijke partners: de Vlaamse ministeries van Sport en Welzijn, provincie Oost-Vlaanderen, Universiteit Gent en Gent Congres. Tia Hellebaut en Jacques Rogge maken deel uit van het beschermcomité.

VLB, dat momenteel zo'n 75.000 leden telt, is een door Bloso gesubsidieerde sportfederatie en heeft als kerntaak het organiseren van competities en sportevenementen voor bedrijven.