Het Vlaams Belang stapt naar de rechter omdat de gratis stadskrant Brussel deze Week weigert advertentieruimte te verkopen aan de partij.

'De krant bestaat bij de gratie van overheidsfinanciering en een publiek orgaan heeft de plicht om de hele samenleving aan bod te laten komen en niet te discrimineren', stellen Frédéric Erens, voorzitter van Vlaams Belang Brussel 19, en de lijsttrekker in BHV, Filip De Man.

Ze hekelen in een mededeling het feit dat de stadskrant al jarenlang zijn afkeer tegen het Vlaams Belang niet onder stoelen of banken steekt. Dat de partij redactioneel niet aan bod mag komen is voor hen 'een aanfluiting van elke ernstige journalistiek'.

'In het verleden mochten we adverteren in Brussel deze Week, maar de raad van bestuur besliste daar enkele jaren geleden anders over. De advertenties werd steeds om een andere reden geweigerd. Nu hadden we een advertentie willen plaatsen met enkel de woorden 'Trop is te veel' en een gsm-nummer. Toen de stadskrant het nummer eens probeerde, kwamen ze bij mij terecht en werd ik uitgescholden. Daarop kreeg ons reclamebureau een mail dat er geen advertenties van het Vlaams Belang worden opgenomen', aldus Erens.

Daarop stapte de partij naar de handelsrechtbank. Een kort geding lukte niet, maar de zaak wordt in september ten gronde behandeld.

Brussel deze Week wil geen commentaar geven op een lopend rechtsgeding, maar ontkent wel dat Erens aan de telefoon zou zijn uitgescholden of dat er geen redactionele aandacht aan het Vlaams Belang zou gegeven worden.