Fans laten ManU massaal vallen
Foto: Photonews
De fans van Manchester United zijn al een tijdlang kwaad op de familie Glazer, de eigenaars van hun favoriete club. Dat uit zich ook in de ticketverkoop: slechts 18.000 van de 56.000 abonnees hebben hun seizoenspas verlengd.

In de vijf jaar dat ManU in handen is van de Glazers bouwde de topclub een schuldenberg van ongeveer anderhalf miljard euro op. Dat en de weigering van de eigenaars om met de fans te spreken leidde vorig seizoen tot massaal protest. Steeds meer werd er gesproken over een boycot, en zover lijkt het nu te zijn gekomen. De leiding van het protest is in handen van de Red Knights, een supportersvereniging die hoopt de club zelf van de Glazers te kunnen overnemen.

De abonnementhouders hebben nog vier dagen de tijd om te verlengen. Dan zijn ze hun vaste plek kwijt. Volgens de club zullen duizenden zich de laatste dagen nog melden, maar volgens The Mirror zijn de Glazers geschrokken van het protest.

Vorig jaar werden er al 6.000 minder abonnementen verkocht dan het jaar daarvoor en was er voor het eerst sinds lange tijd geen wachtlijst meer om de vrijgekomen plekken op te vullen.