Iniesta twijfelachtig voor Spaans openingsduel
Foto: Photonews
De 26-jarige Spaanse middenvelder Andres Iniesta mist mogelijk de eerste WK-wedstrijd van Spanje tegen Zwitserland, op 16 juni. De draaischijf van Barcelona liep immers dinsdag een blessure aan het dijbeen op tijdens de met 6-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Polen.

De blessure brengt het WK van de creatieve middenvelder niet in gevaar, maar hij zou toch een aantal dagen niet kunnen meetrainen met de Spaanse selectie.

Op het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk was hij één van de bepalende factoren in het succes van Spanje. Samen met zijn ploeggenoot Xavi Hernandez dirigeerde hij zijn land naar toernooiwinst. Ook bij FC Barcelona won hij in het seizoen 2008-2009 alles wat er te winnen viel. Tijdens het afgelopen seizoen stond hij dan weer vaak aan de kant met allerhande blessures.

Torres fit
Er viel echter ook goed nieuws te rapen voor de Spanjaarden. Middenvelder Cesc Fabregas (Arsenal) en sluipschutter Fernando Torres (Liverpool) kampten onlangs met blessures, maar bewezen dinsdag weer helemaal terug fit te zijn.

De Spaanse armada vertrekt donderdag naar Zuid-Afrika. Op woensdag 16 juni komen ze voor het eerst in actie op het WK. Tegenstander in Durban wordt Zwitserland. Daarna treffen de Spanjaarden in groep H ook nog Honduras (21 juni) en Chili (25 juni).