Landskampioen RSC Anderlecht heeft een akkoord bereikt met de Tsjechische eersteklasser Viktoria Plzen omtrent de overgang van de 19-jarige Tsjechische linkerflankverdediger Jan Lecjaks. Dat meldde RSC Anderlecht.

De belofteninternational moet nog medische testen ondergaan in het Astridpark. Daarna kan hij een contract voor één seizoen (met aankoopoptie) ondertekenen. Bij Anderlecht vindt hij Ondrej Mazuch en Lukas Marecek, zijn ploegmaats bij de Tsjechische beloftenploeg, terug. Na de komst van de Argentijnen Pier Barrios en Pablo Chavarria is Lecjaks meteen de derde inkomende transfer met het oog op volgend seizoen.


De 19-jarige verdediger speelde de afgelopen twee seizoenen bij het Tsjechische Viktoria Plzen. Vorig seizoen speelde hij 22 wedstrijden voor de Tsjechische subtopper.


'Ik ben erg tevreden met de komst van Lecjaks. Hij is een belofte en biedt alternatieven op de linkerflank. Bovendien is de aanwezigheid van zijn teamgenoten van de nationale ploeg een meerwaarde die zijn integratie moet helpen bespoedigen', aldus algemeen directeur Herman Van Holsbeeck.