De Deense politie is een onderzoek gestart naar een als Moeder Theresa bekende abdis. Theresa Brenninkmeijer, die onder andere aan het hoofd staat van het klooster Sostrup in Jutland, zou een non mishandeld hebben met de dood tot gevolg.

De vrouw is ook actief in het Duitse Düsseldorf. Momenteel verblijft Brenninkmeijer in Peru.

Twee voormalige nonnen verklaarden dat Brenninkmeijer een demente non, die tijdens een mis te veel lawaai had gemaakt, als straf buiten had gesloten zonder voldoende warme kledij. De non werd later dood teruggevonden. De feiten zouden dateren van 1993.

Volgens het Deense dagblad Berlingske Tidende zou bisschop Czeslaw Kozon, de leider van de katholieke kerk in Denemarken, op de hoogte zijn geweest van het voorval. Kozon heeft echter nooit de politie geïnformeerd of enige stappen ondernomen.

De abdis zal naar verluidt de komende weken terugkeren van Zuid-Amerika. Het is momenteel nog onduidelijk of de vrouw naar Duitsland of naar Denemarken zal reizen. Brenninkmeijer zou verder ook enkele nonnen hebben geslagen en een andere demente non aan een stoel hebben geketend.