Smarties Vs. Smarties voor de rechter
Foto: rr
De 'Smarties' chocoladesnoepjes van Nestlé veroorzaken in de VS een bittere rechtszaak. De Amerikaanse snoepgoedfabrikant Ce De Candy verkoopt immers andere snoepjes onder dezelfde naam. Ce De Candy sleept de onlinewinkel Amazon voor de rechter voor de verkoop van de Europese Smarties.

Amazon verkoopt online de Smarties van het Zwitserse Nestlé ook in Amerika. Maar in de VS is de merknaam 'Smarties' in handen van familiebedrijf Ce De Candy. De Amerikaanse Smarties zijn snoepjes met fruitsmaak.

Bij Ce De Candy zijn ze resoluut in de snoepvete. 'We willen dat ze ophouden die zaken online te verkopen', zegt de advocate van Ce De Candy dinsdag aan het financiële persagentschap Bloomberg. 'We willen dat ze hun woord houden.' Eerder was er al in 2008 en conflict tussen Ce De Candy en Amzon. Amazon nam het goedje toen uit de handel.

Ce De candy werpt op dat Amazon zich schuldig maakt aan inbreuk op het merkenrecht, en ook aan oneerlijke competitie en misleidende adverties. Amazon geeft geen commentaar op de zaak.