De actiegroep 'Alice' roept de kiezers woensdag op om bij de verkiezingen van 13 juni 'massaal' op vrouwen te stemmen. Alice kaapt daarvoor het letterwoord BHV, dat ze omvormt tot 'Beter de Helft Vrouwen'.

'Met de helft vrouwen in de volgende federale regering komt er wat minder testosteron in de Wetstraat, mat minder grote ego's en wat meer langetermijnvisie, meer bemiddeling en meer inlevingsvermogen om de anderen te begrijpen', maken ze zich sterk bij Alice.

De huidige federale ploeg is niet meteen evenwichtig samengesteld. Met maar 5 vrouwen op 22 excellenties gaat het om 'een schamele 22,7 procent'. Nochtans blijkt uit onderzoek dat 33 procent een kritische ondergrens vormt om een overwegend mannelijke bedrijfscultuur te veranderen, luidt het voorts.

Alice behoedt zich wel om partij te kiezen. Nochtans stelde CD&V-voorzitster Marianne Thyssen zich in de campagne uitdrukkelijk kandidaat als eerste vrouwelijke premier. Alice is evenwel een politiek heel neutrale groep, verduidelijkt woordvoerster Ingrid Pelssers. 'Maar als het kan met een vrouwelijke premier, dan is dat natuurlijk des te beter.