Terwijl oliereus BP er maar niet in slaagt om het olielek in de Golf van Mexico te dichten, is een 11-jarig meisje uit New York op eigen houtje een opmerkelijke actie gestart. Ze zamelde al duizenden dollars in met de verkoop van tekeningen van bedreigde vogels.

Olivia Bouler (11) gaat elk jaar met haar ouders op vakantie naar de Golf van Mexico. Het meisje is dol op vogels en droomt er van om later ornitholoog te worden. Toen ze de beelden van de olieramp zag, haalde ze prompt haar potloden en penselen boven en begon ze vogels te tekenen die bedreigd worden door de olie.

Olivia schreef ook een brief naar de National Audubon Society, een van de grootste natuurbehoudsorganisaties in de Verenigde Staten. 'Ik ben een fatsoenlijk tekenaar, en ik vroeg me af of ik mijn tekeningen zou kunnen verkopen en de opbrengst aan jullie organisatie geven. Ik zal er alles aan doen om geld in te zamelen', schreef ze.

De Audubon Society was bijzonder ontroerd door de brief en kocht meteen een tekening om aan de muur te hangen in hun hoofdkantoor. Uiteindelijk werd beslist dat iedereen die geld doneert aan de Audubon Society en enkele andere organisaties in de toekomst een tekening van Olivia zou krijgen. Op Facebook heeft het meisje al meer dan 1.600 fans verzameld. 

Het Britse oliconcern BP is intussen gestart met een nieuwe poging om het olielek te dichten. Het plan heeft volgens BP een slaagkans van zestig tot zeventig procent. De 'top kill'-operatie houdt echter een groot risico in want het lek zou ook groter kunnen worden.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig