De moslimorganisatie Muslim Rise last haar voor zaterdag geplande betoging in het centrum van Brussel af, nadat die werd verboden door de lokale autoriteiten. Ze kijkt echter wel uit naar een mogelijke alternatieve locatie voor een manifestatie zaterdag. De organisatoren kondigden voor zaterdag ook acties aan bij Belgische ambassades in het buitenland, waaronder in Dublin, Londen en Zwitserland. Dat zei Abu Imran van Sharia4Belgium vrijdag op een persconferentie in Antwerpen.

Imran gaf de persconferentie samen met Anjem Choudary en Sayful Islam van Islam4UK. De drie riepen op tot het invoeren van de sharia in België en Europa en het omverwerpen van het Belgische bestel. ‘Opdat de vlag van Allah wappert boven het paleis en het parlement’, luidde het. Ze hekelden ‘het dubbele gelaat van democratie’ dat vrijheid predikt, maar moslimvrouwen de vrijheid ontneemt om een boerka te dragen.

Nieuwe locatie blijft geheim tot zaterdag

Imran zei dat het ‘geen goed idee zou zijn’ om alsnog naar de Beurs te trekken zaterdag. ‘We bekijken wat waar kan’, zei hij evenwel, duidend op Laken of Sint-Jans-Molenbeek, die niet tot het Brusselse grondgebied behoren. ‘We zullen de locatie geheimhouden tot zaterdag. Als het niet lukt morgen, plannen we later een manifestatie.’

Islamitische staat in Europa

Hij benadrukte dat het om een vreedzame manifestatie gaat. ‘We hebben zelf zeventig veiligheidsmensen’, zei hij, terwijl hij beklemtoonde dat ook veel vrouwen met hoofddoek en niqab werden verwacht. Choudary kondigde voorts het European Islamic Front aan, een nieuw platform dat ijvert voor een islamitische staat in Europa. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig