’Dos Cervezas’ is al een hit
Foto: vrt
Tom Waes heeft de zomerhit van 2010 te pakken. Iedereen die ’Dos Cervezas’ gisteren zag tijdens Tomtesterom kan het nu al meezingen. De schlager is sowieso een hit. Gisteravond was het al meer dan 70.000 keer bekeken en stond op 2 in de iTunes-downloadlijst.

De banaalste uitdaging van Tomtesterom Waes dreigt de strafste te worden. In de uitzending van gisteren probeerde hij op het podium te geraken van het ’Mega Piratenfeest’, een Nederlands schlagerfestival met meer dan 12.000 bezoekers. De organisatoren waren duidelijk: ze wilden een goeie zanger, en vooral een goed nummer. En of hij in de opdracht slaagde: de Hollandse tent ging uit de bol. En intussen lijkt Vlaanderen makkelijk te volgen. Elke zender draait ’Dos Cervezas’ grijs.

Opdracht dubbel geslaagd, lijkt het wel. ’Waanzin’ zegt Tom Waes zelf. Gisteravond moest hij vaststellen dat zijn videoclip, hij trok ervoor naar Benidorm, al meer dan 70.000 keer werd bekeken op YouTube. En op iTunes is de oorwurm een hit. Het kan bijna niet anders of de Ultratop, de officiële Vlaamse hitparade, zal volgende week volgen.

’Het is ongelofelijk’, zegt Tom Waes. ’De afgelopen dagen hebben al duizend mensen mij gebeld’, zegt hij. ’Om me te bedanken (lacht). Omdat ze dat liedje niet uit hun hoofd krijgen. We wilden een meezinger, daar zijn we dus zeker in geslaagd.’

Waes weet nog niet wat de toekomst brengt. ’Bij DeMensen, het productiehuis dat het programma maakt, heeft al heel wat telefoontjes gekregen. Heel veel mensen, uit alle richtingen, willen me deze zomer op het podium. Ik weet nog niet of ik dat wil. Maar als ik het zal doen, dan zal het een gimmick zijn. Eén ding is zeker: ik word géén schlagerzanger.’ Het blijft dus bij twee biertjes, bij Dos Cervezas. Al weet je met Waes nooit.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig