Ter gelegenheid van de Internationale Dag Tegen de Homofobie (IDAHO) riep de holebi-jongerenkoepel Wel Jong Niet Hetero (WJNH) op tot het uithangen van de regenboogvlag in alle Vlaamse steden. In enkele steden is dit reeds een vaste waarde, maar nu springt ook de Stad Antwerpen op de kar.

Op maandag zal een grote regenboogvlag, hét symbool van de holebigemeenschap, tussen de traditionele vlaggen aan het Antwerpse stadhuis wapperen.

Mechelen, Turnhout en Bonheiden gingen de Scheldestad al voor. 'Wij zijn erg blij met dit gebaar van de Stad Antwerpen', aldus Sven Pichal, voorzitter van Het Roze Huis in Antwerpen. De Antwerpse regenboogkoepel is ook blij dat op deze manier de regenboogvlag aan bekendheid en erkenning wint.

De regenboogvlag was vorig jaar ook al prominent aanwezig in de Antwerpse Kammenstraat, tijdens de juniweek van Antwerp Pride. Ook dit jaar zullen die vlaggen tijdens Antwerp Pride weer in de winkelstraat hangen en bovendien zullen ook andere winkelstraten- en centra volgen.

'Een mooie erkenning van een warm symbool', zo oordeelt Het Roze Huis. Ook de organisatie zelf zal haar bezoekers vragen om een vlag buiten te hangen tijdens Antwerp Pride, die dit jaar van 24 tot 27 juni loopt.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in