Parijs niet langer stad van liefde?
Foto: belga
In Parijs zijn een heleboel ‘liefdessloten’ plots verdwenen. Toeristen zijn ontgoocheld en verdenken het stadbestuur van de mysterieuze verdwijning.

Het was voor veel mensen raar opkijken toen ‘s ochtends bijna alle sloten die aan de Pont des Arts hingen, weg waren. Ze zijn ontgoocheld, want de sloten symboliseren de liefde. Koppels die Parijs bezoeken, hangen een slot aan de brug om hun liefde te bezegelen. De sleutel gooien ze meestal in de rivier de Seine.

Vorige week kondigde het stadbestuur van Parijs aan de sloten te willen verwijderen. Toen werd er geopperd om metalen bomen te plaatsen als alternatief. Maar nu zeggen ze helemaal niets met de plotse verdwijning te maken te hebben. Verschillende mensen beschuldigen hen er nu van de sloten stiekem te hebben laten weghalen. Maar het stadsbestuur zegt zelf ook verbaasd te zijn en niets met het voorval te maken te hebben.

Enkele toeristen hebben ondertussen al nieuwe sloten aan de brug gehangen. ‘We zijn vorige week getrouwd en hangen dit slot aan de brug om onze liefde voor elkaar te bevestigen’, zei een Braziliaanse tegen Reuters, terwijl ze een slot aan de brug vastmaakte.