Co-voorzitter van de Personenpartij (PP) Rudy Aernoudt pleit voor een hervorming van ons belastingstelsel, zodat we - naar het Berlijnse principe - onze belastingen gaan betalen op de plaats waar we werken. Hij blijft zich ook verzetten tegen een uitbreiding van Brussel, schrijft La Dernière Heure maandag.

In hun pleidooi voor een uitbreiding van Brussel vergeten de Franstaligen één ding, aldus Aernoudt. "Vlamingen zijn, diep vanbinnen, landbouwers die vasthouden aan hun grond. Ze zijn niet bereid om er ook maar een centimeter van op te geven."

Maar een uitbreiding heeft hoe dan ook geen zin, vervolgt hij. "Brussel vertegenwoordigt 1 procent van het Belgisch grondgebied, 10 procent van de bevolking, 20 procent van de rijkdom en 30 procent van de vennootschapsbelasting. De rijkdom van Brussel is dus niet haar grondgebied, maar haar economie. Waarom je dan wagen aan een grenzenoorlog, terwijl Europa net tot stand komt door een opheffing van die grenzen? Dat schaadt het imago van Brussel", oordeelt Aernoudt.

Een oplossing voor de financiële problemen van Brussel moet dus niet gezocht worden bij het grondgebied. "Zelf pleit ik voor het principe van Berlijn", stelt Aernoudt.

"Mensen doen betalen op de plaats waar ze werken. Dan zou Brussel niet geherfinancierd worden, maar gefinancierd. Ze zou niet langer een bedelaar zijn. Het principe van Berlijn zou Brussel jaarlijks 2,7 miljard euro opleveren", berekende hij nog.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in