Het partijbestuur van N-VA heeft gisteravond de senaatslijst voor de komende verkiezingen goedgekeurd. Vrijdag werd ook de kamerlijst voorgesteld waarmee de partij in Oost-Vlaanderen naar de kiezer zal trekken.

Zoals al bekend trekt voorzitter Bart De Wever de senaatslijst. Hij wordt gevolgd door de uittredende senatoren Helga Stevens en Louis Ide. De lijst wordt geduwd door Vlaams minister van Begroting Philippe Muyters.

De top drie in Oost-Vlaanderen raakte eerder al bekend. Die bestaat uit oud-journalist Siegfried Bracke, aftredend kamerlid Sarah Smeyers en gedelegeerd bestuurder van Voka Oost-Vlaanderen Karel Uyttersprot. 

Plaatsen vier en vijf zijn weggelegd voor Peter Dedecker en Ingeborg De Meulemeester. Peter Buysrogge voert dan weer de lijst aan bij de opvolgers. De Vlaamse parlementsleden Lieven Dehandschutter (bij de effectieven) en Matthias Diependaele (bij de opvolgers) zijn de lijstduwers.

'Een wandeling door het park is zo’n lijstvorming natuurlijk nooit', zegt Bart De Wever. 'Je moet altijd meer mensen teleurstellen dan je er gelukkig kunt maken. Maar we zijn erin geslaagd om op zeer korte termijn een goede mix te realiseren van mensen uit onze traditionele achterban en tegelijk ook enkele talentvolle nieuwkomers.'

Hieronder de volledige senaatslijst.

Effectieven

1. Bart De Wever
2. Helga Stevens
3. Louis Ide
4. Lieve Maes
5. Danny Pieters
6. Kim Geybels
7. Elke Sleurs
8. Bruno Vandicke
9. Inge Faes
10. Annemie Charlier
11. Marie-Pierre Moulin-Romsée
12. Kathleen Bury
13. David Geens
14. Filip Daem
15. Koen Dillen
16. Bart Vandekerckhove
17. Goedele Vermeiren
18. Ine Tombeur
19. Georges Defreyne
20. Jozef Van Elslande
21. Herman Geyskens
22. Ingrid Reubens
23. Mia de Brouwer
24. David Manaigre
25. Philippe Muyters

Opvolgers

1. Patrick De Groote
2. Liesbeth Homans
3. Frank Boogaerts
4. Luc Sevenhans
5. Piet De Bruyn
6. Sabine Vermeulen
7. Dirk Rochtus
8. Hilde Lefere
9. Erna Scheerlinck
10. Veerle Stassijns
11. Anneleen Remans
12. Monica Bruylandt
13. Guy Thys
14. Bart Denijn