De Schot John B. en zijn echtgenote uit Koksijde zijn vrijgelaten in het onderzoek naar dreigbrieven die gericht waren aan koningin Fabiola. Er wordt hen niets ten laste gelegd. Dat meldt het parket van Brussel vrijdag.

‘Na controle zijn de twee mensen die donderdag werden opgepakt, een verdachte en zijn echtgenote, vrijgelaten zonder inverdenkingstelling in het dossier van de bedreidingen aan het adres van koningin Fabiola’, zegt het parket zonder de twee bij naam te noemen.

De twee waren donderdag opgepakt in hun woning in Koksijde, nadat de redactie van de krant La Dernière Heure dinsdag een nieuwe dreigbrief had ontvangen waarin koningin Fabiola geviseerd werd.

De brief leek sterk op de vorige dreigbrief van mei 2009 waarin de koningin bedreigd werd met een kruisboog. Toen werd John B. ook opgepakt en nadien weer vrijgelaten. Ook in deze brief wordt verwezen naar de nationale feestdag op 21 juli.

Na de dreigbrief van vorig jaar toonde Fabiola op originele wijze dat ze niet onder de indruk was. Ze verscheen op de nationale feestdag opgewekt en met een appel op het defilé, een verwijzing naar kruisboogschutter Willem Tell.