Fabiola opnieuw met de dood bedreigd
Foto: belga
De redactie van de Franstalige krant La Dernière Heure heeft een nieuwe dreigbrief aan het adres van koningin Fabiola ontvangen. De auteur dreigt ermee om de 'Spaanse heks' op 21 juli te vermoorden.

De nieuwe dreigbrief lijkt sterk op de vorige dreigbrief van mei 2009 waarin de koningin bedreigd werd met een kruisboog. Ook in deze brief wordt verwezen naar de nationale feestdag op 21 juli.
In de brief, die vier pagina's telt, schrijft de auteur dat Fabiola zal gedood worden indien ze niet op RTL komt antwoorden op zijn vragen.

De auteur van de brief vraagt zich onder andere af of Fabiola 'een buitenechtelijke relatie heeft gehad met de Joegoslavische ex-dictator Tito'. Ook de kwestie van de koninklijke dotatie wordt aangehaald.

De briefschrijver verduidelijkt nog dat dreiging 'zal komen uit de lucht, dat de politie zal worden verpletterd door een auto en dat er zure regen zal vallen op het defilé'. De politie neemt de dreiging ernstig en is een onderzoek gestart, meldt RTL-TVi nog.

Na de dreigbrief van vorig jaar toonde Fabiola op originele wijze dat ze niet onder de indruk was. Ze verscheen op de nationale feestdag opgewekt en met een appel op het defilé, een verwijzing naar kruisboogschutter Willem Tell.