McQueen probeerde eerder zelfmoord te plegen
Foto: afp
Modeontwerper Alexander McQueen heeft in de maanden voor zijn zelfmoord tweemaal eerder geprobeerd uit het leven te stappen door een overdosis verdovende middelen te nemen. Dat maakte zijn psychiater, Stephen Pereira, woensdag bekend. Volgens de psychiater leed de ontwerper onder de druk die zijn carrière met zich meebracht. Hij had last van depressies en angsten.

Lijkschouwer Paul Knapman zei dat McQueen onder invloed van cocaïne, slaappillen en kalmeringsmiddelen was toen hij zichzelf in februari ophing. De depressieve McQueen maakte volgens hem een einde aan zijn leven ’omdat de balans in zijn hersenen was verstoord’.

'Het lijkt erop dat hij een geschiedenis van zelfpijniging had en dat hij, zonder twijfel onder invloed van cocaïne, zijn toevlucht nam tot wanhopige maatregelen om zijn leven te beëindigen.'

De 40-jarige McQueen werd op 11 februari dood aangetroffen in zijn woning in Londen. De modeontwerper stond bekend om zijn excentrieke ontwerpen. Een week na zijn dood werd duidelijk dat het label van McQueen blijft bestaan.