Rekening in het rood
Foto: vt4
Neen, na het bekijken van het nieuwe VT4-programma Rekening in het rood zullen de kijkers niet meteen vrolijk gaan shoppen.

Mensen die het lastig hebben om hun financiën te regelen, worden tijdens het programma geholpen door de mental coach Greet Dyckmans en de advocaat Elfri De Neve.

En ‘lastig hebben om hun financiën te regelen’, is een verschrikkelijk understatement. ‘Daisy heeft een oncontroleerbare drang om speelgoed te kopen voor haar kinderen’, zo hoorden we de commentaarstem zeggen. En dus gingen de makers even met haar rondlopen in een speelgoedwinkel: Daisy legde voor 861 euro speelgoed in haar karretje. ‘Eigenlijk is dat geld dat ik niet heb, dat ik nu opgebruik. Het is een hopeloze zaak, maar ja, als mijn kinderen maar gelukkig zijn’, vertelde Daisy met een vreemde trots. Haar man Daniël lag intussen in de zetel, naar de (onbetaalde) televisie te kijken.

Ondertussen stapelden de rekeningen zich op. Letterlijk dan. Want Daisy en haar man openden de rekeningen niet eens meer, maar stopten ze in een grote doos, uit het zicht. De mental coach Greet Dyckmans rekende voor hen uit hoeveel ze daardoor nog in het rood stonden — 61.000 euro! — en de advocaat Elfri De Neve stelde een financieel plan op om die schulden af te lossen. En dan verhuisden Daisy en Daniël onverwacht naar een dure villa...

Dyckmans en De Neve haalden alles uit de kast om het koppel her op te voeden, maar wij vrezen voor hen zodra de camera’s rond hun hoofd zijn verdwenen.

Rekening in het rood heeft wat manco’s — de voor de hand liggende tips, de slotscène waarin het koppel een geldbon (!) kreeg — maar na het kijken gingen we snel wat thuisbankieren. Om te zien of we niet wat extra kunnen sparen. Een goede zaak dat een programma zoiets teweeg kan brengen.
 

Elke woensdag om 20.50 uur op VT4.