Neil Robertson en Graeme Dott naar halve finales WK snooker
Neil Robertson Foto: photonews
In het Engelse Sheffield hebben de Australiër Neil Robertson en de Schot Graeme Dott zich geplaatst voor de halve finales van het wereldkampioenschap snooker.

Robertson schakelde zesvoudig wereldkampioen Steve Davis met 13-5 uit. Dott, wereldkampioen in 2006, won met het kleinste verschil, 13-12, van de Noord-Ier Mark Allen.

De 52-jarige Davis had in de tweede ronde nog verrast door de Schotse titelverdediger John Higgins uit het toernooi te wippen, maar tegen Grand Prix-winnaar Robertson had hij geen verhaal. Davis kwam dinsdag al op een 12-2 achterstand. Door de laatste twee frames te winnen kwam hij nog terug tot 12-4, om zo op het nippertje een laatste sessie uit de brand te slepen.

Na de eerste sessie was het kalf al verdronken. 'Daarin speelde ik echt beroerd", besefte Davis. 'Maar het is mooi geweest. Het was fantastisch om nog eens goed te spelen. Daar kan ik nog altijd van genieten. Het is jammer dat die opwinding nu weer weg is.'

In de halve finales neemt Robertson het op tegen Ali Carter of Shaun Murphy. Dott geeft de winnaar van de wedstrijd tussen Mark Selby en Ronnie O'Sullivan partij..