Trichet zet druk op Duitsers
Foto: reuters
Het is absoluut noodzakelijk dat Duitsland snel een beslissing neemt over financiële steun aan Griekenland. Dat heeft de topman van de Europese Centrale Bank (ECB), Jean-Claude Trichet, woensdag in Berlijn gezegd. De Duitsers schuiven 7 mei naar voren als snelste datum.

Trichet zei dat op een gezamenlijke persconferentie met Dominique Strauss-Kahn, de topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Die zei dat het vertrouwen in de eurozone op het spel staat door de financiële crisis in Griekenland.

Beide bewindslieden waren in Berlijn om het Duitse parlement te overtuigen van het financieel reddingsplan voor Athene. Heel wat Duitse parlementsleden staan afkerig van Duitse steun aan de Grieken.

Volgens Duitse parlementsleden zou Griekenland op drie jaar tijd 100 à 120 miljard euro steun nodig hebben. Ze verklaarden dit na een ontmoeting met de ECB- en IMF-topmannen.

Een woordvoerster van het Duitse ministerie van Financiën verklaarde vandaag dat de noodhulp voor Griekenland tegen 7 mei, het einde van volgende week, kan worden goedgekeurd door de twee kamers van het Duitse parlement.