Geblesseerde Aagje Vanwalleghem denkt niet aan stoppen
Vanwalleghem denkt niet aan stoppen Foto: Photo News
Donderdag komen op het EK artistiek turnen in Birmingham de Belgische vrouwen in actie in de kwalificaties. Aagje Vanwalleghem had daar in principe moeten bijzijn, maar de 22-jarige Gentse scheurde bij een val op training twee weken geleden opnieuw de kruisband van haar linkerknie en is intussen geopereerd. Ze hoopt tegen september opnieuw wedstrijdfit te zijn.

 'Bij de operatie van vrijdag heb ik een donorkruisband en een kunstkruisband gekregen. Het was al de derde keer dat ik zwaar geblesseerd raakte aan dezelfde knie, en na een gelijkaardige blessure miste ik eerder al de Spelen van Peking', verduidelijkte Vanwalleghem.


'Ik heb nooit getwijfeld om ermee te stoppen en wilde snel geopereerd worden, zodat ik snel opnieuw kan beginnen. Ik doe het nog veel te graag. Blessures horen nu eenmaal bij een carrière en ik ben behoorlijk blessuregevoelig. Het wordt opnieuw hard werken, tegen de revalidatie kijk ik toch wel wat op', klonk het.


'Als ik opnieuw fit ben, denk ik dat angst zeker een grote factor zal zijn. De angst om nog eens te vallen en nog eens zwaar geblesseerd te raken zal er zijn, maar samen met mijn sportpsycholoog ga ik daar zeker aan werken', stelde de turnster.


Vanwalleghem, goed voor EK-brons op de sprong in 2005, hoopt wedstrijdfit te raken voor het WK, dat van 12 tot 24 oktober 2010 in Rotterdam gehouden wordt. Ook de Olympische Spelen van 2012 in Londen staan met stip genoteerd in de agenda van de turnster. De Spelen zijn in principe haar einddoel.