Franck Ribéry mist finale Champions League
Het zit Ribery echt niet mee de laatste tijd Foto: Photo News
Franck Ribéry is woensdag door de Europese Voetbalbond (UEFA) voor drie wedstrijden geschorst. De Franse spelmaker van Bayern München mist dus de finale van de Champions League, op 22 mei in Madrid tegen Barcelona of Inter Milaan. Bayern gaat wel in beroep.

Ribéry werd in de heenwedstrijd van de halve finale tegen Lyon uitgesloten. Hij kreeg toen rood nadat hij in de 37e minuut met gestrekt been was doorgegaan op Lisandro Lopez..

Ribéry werd in de heenwedstrijd van de halve finale tegen Lyon uitgesloten. Hij kreeg toen rood nadat hij in de 37e minuut met gestrekt been was doorgegaan op Lisandro Lopez.

In een reactie op de schorsing liet Bayern München alvast weten dat de club zeker in beroep gaat. 'Wij begrijpen niet waarom de UEFA deze beslissing heeft genomen. Dit is absoluut onrechtvaardig. Dit was geen daad van opzettelijk geweld. Franck wilde zijn tegenstander niet vrijwillig blesseren. Lisandro Lopez raakte niet gekwetst en kon de wedstrijd verder zetten', aldus Bayern in een communiqué.