Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) gaat er vanuit dat hij 'geen hoofdrol' zal spelen in de nakende federale verkiezingen. Vlaams viceminister-president Ingrid Lieten (SP.A) zal wel opkomen. Dat hebben ze gezegd in de marge van de installatievergadering van de Stuurgroep voor de Oosterweelverbinding.

 'Federale verkiezingen zijn federale verkiezingen, de Vlaamse regering blijft onverkort doorwerken', benadrukt Peeters. 'De minister-president moet de Vlaamse regering leiden, ik ga ervan uit dat ik geen hoofdrol speel in de federale verkiezingen', vervolgt hij.

Viceminister-president Ingrid Lieten (SP.A) trekt wel naar de kiezer in juni. 'Het is voor mij een uitgelezen kans om het vertrouwen van de kiezer te vragen', vindt ze. 'Maar ik blijf wel in de Vlaamse regering mijn verantwoordelijkheid opnemen en zal niet overstappen naar het federale niveau.'

Lieten, de voormalige topvrouw bij De Lijn, kwam in de Vlaamse regering zonder verkozen te zijn bij de regionale verkiezingen van juni 2009. Of ze lijsttrekker wordt in Limburg, kan ze nog niet bevestigen. Dat zal de komende dagen uitgeklaard worden.

Minister Hilde Crevits (CD&V) laat nog niet in haar kaarten kijken. 'Ik ben Vlaams minister. Hoe de verkiezingen georganiseerd zullen worden, daar zullen ze zich in de partij wel over buigen', aldus Crevits.