Unieke olifant vergiftigd in zoo Kiev
Foto: afp
In de zoo van Kiev is maandag onverwacht een unieke, Aziatische olifant overleden. Het parket van de Oekraïense hoofdstad heeft dinsdag een onderzoek geopend omdat vermoed wordt dat het dier vergiftigd werd.

Boy, de 40-jarige Aziatische olifant die al meerdere decennia in de dierentuin van Kiev verbleef, stierf maandag totaal onverwacht voor de ogen van de bezoekers. 'Het dier viel plotseling op de grond en was twee minuten later dood', zegt de administratie van de zoo, die vergiftiging niet uitsluit.

Op vraag van de directie van de zoo is het parket van Kiev dinsdag begonnen met het onderzoeken van de omstandigheden van het overlijden van de dikhuid. Dat meldt het persagentschap Interfax.

Een plaatselijke krant citeerde dinsdagavond een dierenarts, die uit de autopsie besluit dat het dier vergiftigd werd. Binnen enkele dagen zou duidelijk moeten zijn welk vergif gebruikt werd.

De directie heeft nog niet volmondig bevestigd dat de vergiftiging onomstotelijk bewezen is. 'Volgens de eerste resultaten van de autopsie is het bloed van de olifant niet gestold en dat zou kunnen wijzen op de aanwezigheid van vergif.'