Om chronische ziektes en een een hoge bloeddruk te vermijden, moeten Brazilianen regelmatig de liefde bedrijven. Dat heeft de Braziliaanse minister van Gezondheid, José Gomes Temporao, maandag gezegd.

De Brazilianen moeten meer bewegen, vindt José Gomes Temporao. 'De voetbalwedstrijd tijdens het weekend mag niet de enige fysieke activiteit zijn. We moeten meer oefeningen doen, wandelen, dansen en de liefde bedrijven', aldus de Braziliaanse minister tijdens de lancering van een campagne voor de preventie van een hoge bloeddruk.

Volgens officiële cijfers heeft ongeveer 25 procent van de 190 miljoen Brazilianen last van een hoge bloeddruk. 'Veel fysieke inspanningen doen, betekent ook op tijd en stond aan seks doen, weliswaar op een veilige manier. Ook op je gewicht letten en je voedingsgewoontes aanpassen, zijn belangrijke maatregelen', onderstreept de minister.

Nog volgens de Braziliaanse minister zal binnen 20 jaar een groot deel van de bevolking last hebben van chronische ziektes, zoals een hoge bloeddruk, diabetes en een te hoge cholesterol.