Minister-president Picqué: 'Negatieve solidariteit met boefjes'
Foto: belga
Brussels minister-president Charles Picqué vraagt meer politie in Brussel. Zowel Picqué als Martine Wille, waarnemend burgemeester van Sint-Gillis, uitten hun 'ongerustheid' over de golf van geweld in hun gemeente.

Na de rellen in Sint-Gillis maandag verklaarde Wille dat ze 'ongerust' was over het geweld tegen de ordediensten. Picqué riep op om de politieaanwezigheid in Brussel op te voeren 'om de buurtbewoners te sterken'.

De minister-president zei dat hij op een antwoord hoopt van de federale regering tijdens volgende vergaderingen, waarvan er alvast één op 20 april gepland is. 'We zijn het slachtoffer van een gebrek aan rekruteringen. De financiering van de politiezones van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet verhoogd worden.'

Hij zei ook dat hij ongerust was over een 'negatieve solidariteit' van een deel van de bevolking met de boefjes, nadat een praktisch formele link gelegd werd tussen de rellen en de achtervolging die dodelijk eindigde in Woutersbrakel maandagochtend.

Wille gaf tot slot aan dat politieploegen stand-by blijven in Sint-Gillis. Zo moeten nieuwe ongeregeldheden dinsdag vermeden worden.