Gangster gedood na spectaculaire achtervolging
Foto: ds-infografiek
In de Waals-Brabantse gemeente Woutersbrakel is een gangster doodgeschoten en een andere zwaargewond geraakt na een spectaculaire achtervolging.

Om iets voor 3 uur vannacht zette de politie vanuit Vlaams-Brabant de achtervolging in op twee overvallers. Via de E19 vluchtte het duo in een Audi richting Nijvel. Maar ter hoogte van Woutersbrakel konden een BMW en een Volvo van de speciale eenheden van de federale politie de vluchters klemrijden. 

Omstreeks 4 uur voelde een van de agenten zich bedreigd en kwam het tot een schietpartij. Een van de gangsters, de bestuurder van de Audi, liet daarbij het leven. 

De andere probeerde te ontkomen door van een meer dan 20 meter hoge viaduct in een boom te springen. Hij slaagde niet in zijn opzet: de man kwam zwaar ten val en werd zwaargewond weggebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeert in levensgevaar.

De E19 en de Brusselse buitenring werden een tijdlang afgesloten, maar de weg is intussen weer vrijgemaakt.

Wie de twee mannen zijn, wil de politie nog niet kwijt. Het zou gaan om twee zware gangsters die verwikkeld zijn in een actueel onderzoek in het Brusselse ' in verband met feiten van groot banditisme'.

Later vanmiddag geeft het parket van Nijvel meer uitleg over de zaak. 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig