Grootste konijn heeft afmeting zesjarig kind
Konijn Amy was tot voor kort het grootste konijn ter wereld. Haar zoon Darius brak dat record nu, hij meet 1 meter 30. Foto: *
Het grootste konijn ter wereld heet Darius en komt uit Worcester. Hij meet maar liefst 1 meter 30 en weegt 22 kilo. Volgens zijn eigenares is hij echt een ‘mooi beest’.

Met zijn grootte breekt Darius het record van zijn moeder Amy. ‘Ik mat hem dit weekend en merkte dat hij echt al een heel stuk groter is dan zijn moeder’, zegt Annette Edwards (59), eigenares van het dier. ‘Het enge is dat Darius nog maar een jaar oud is. Dat wil zeggen dat hij nog niet volgroeid is. Hij kan echt enorm worden.’

En of hij nog groter zal worden. Met de eetlust die Darius heeft, is die kans erg groot. Per dag speelt het dier twaalf wortelen, enkele kommen konijnenvoer, drie appels, kool en hooi naar binnen. Gelukkig rent hij aardig wat rond. ‘Ik denk dat hij de combinatie van zoveel eten en beweging wel aangenaam vindt’, zegt Edwards.

Een tijd geleden deed de eigenares een oproep om iemand te vinden het konijn Amy wil dragen bij televisieshows. In de toekomst zal Darius waarschijnlijk in die shows verschijnen in de plaats van zijn moeder.

Edwards zelf kwam in december nog in de Britse pers toen ze pakken geld uitgaf om zich te laten ombouwen tot Jessica Rabbit. Sindsdien geeft ze shows met haar konijnen in de huid van het bekende personage uit de film Who Framed Roger Rabbit..

De eigenares wacht nog af tot de organisatie World Guiness Records Darius erkent als recordhouder. Hij zal opgenomen worden als het grootste konijn en niet als het zwaarste. De organisatie stopte gewicht op te nemen als record omdat ze vreesden dat mensen hun dieren opzettelijk teveel eten zouden geven.