Een 33-jarig Maleisisch model dat veroordeeld werd tot het krijgen van stokslagen wegens het drinken van bier, zal de wrede straf dan toch niet moeten ondergaan. De vader van de vrouw kondigde donderdag aan dat de straf is omgezet tot 3 weken gemeenschapswerk.

Kartika Sari Dewi Shukarno, moeder van twee kinderen, werd in augustus 2009 volgens de islamitische wetgeving veroordeeld tot zes stokslagen en een boete van 1.400 dollar voor het drinken van bier. De veroordeling kon op veel kritiek rekenen van verschillende mensenrechtenorganisaties.

De vader van het model, Shukarno Mutalib, verklaarde dat de sultan van Pahang, waar het delict plaatsvond, een brief naar de familie heeft gestuurd waarin staat dat de straf wordt omgezet.

'De sultan heeft besloten dat het aantal stokslagen vervangen worden door 3 weken gemeenschapswerk vanaf 2 april', aldus de vader.

Kartika Sari Dewi Shukarno werd in juli 2009 opgepakt nadat ze in een hotel bier had gedronken, iets dat in strijd is met de islamitische wetgeving.