Ecolo en Groen! nemen afstand van wat ze het 'communautaire opbod' noemen. 'Sommigen hebben liever problemen dan oplossingen', stellen de groenen in een gezamenlijke mededeling.

'Terwijl Jean-Luc Dehaene discreet het communautaire vraagstuk probeert te ontmijnen om tot een onderhandelde oplossing te komen, vond een politieke partij het nodig om de institutionele dialoog te torpederen met provocaties. Een andere politieke partij deed meteen met het opbod mee en stuurde een onaanvaardbaar amalgaam de wereld in', vinden Groen!-voorzitter Wouter Van Besien en zijn Ecolo-collega's Sarah Turine en Jean-Michel Javaux.

Ze hekelen de 'trieste partijpolitieke spelletjes die geen enkele oplossing bieden'. Beide partijen zeggen het ook niet altijd over de ganse lijn eens te zijn over communautaire dossiers, maar wel altijd een dialoog te voeren in wederzijds respect. 'De volledige groene familie wenst dan ook dat de communautaire knoop nu eindelijk ontknoopt wordt zodat de politieke verantwoordelijken hun prioriteiten voor ogen kunnen houden', aldus nog de groenen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig