‘Alle medewerkers van Paars-Wit en de supporters, het Belgisch voetbal en gewone voetballiefhebbers verliezen vandaag een heel grote speler en een groot mens’, aldus manager Van Holsbeeck.

‘Maar Nico zal altijd deel blijven uitmaken van de paars-witte familie. Ondanks zijn afzien, de vaak onterechte kritiek, gaf Nico Frutos altijd het goeie voorbeeld. Zijn moed, doorzettingsvermogen en mentale sterkte zijn een voorbeeld en zeldzaam in dit milieu.’

‘Nico zal altijd welkom blijven in de club en als we hem kunnen helpen met het verdere verloop van zijn loopbaan, zullen we dat niet nalaten’, wist Van Holsbeeck nog. ‘Vandaag begint voor Frutos een nieuw leven, hij keerde intussen al terug naar Argentinië waar zijn vrouw normaal gezien binnen een paar dagen zal bevallen.’ Nicolas Frutos zou eind deze maand nog terugkomen naar België, onder andere om op een waardige manier afscheid te nemen van de supporters.

‘Ik wil Nico ook in naam van alle medewerkers, de club en onze supporters bedankt voor al zijn inspiratie en de prachtige momenten die hij ons schonk’, aldus Van Holsbeeck. Op 4,5 seizoenen was Frutos actief in 94 matchen, hij scoorde maar liefst 52 keer en won met Paars-Wit twee landstitels en één beker.