Einde carrière voor Frutos
Foto: pn
Competitieleider Anderlecht heeft het contract met de 28-jarige Argentijnse aanvaller Nicolas Frutos in onderling overleg ontbonden. Voor Frutos betekent dat meteen het einde van zijn voetbalcarrière.

'Ik zit diep in de put', liet de Argentijn weten. 'Anderlecht heeft alles gedaan om mij terug aan het voetballen te krijgen, maar mijn achillespeesblessure zal nooit meer voldoende herstellen.'

De Argentijnse goalgetter sukkelt al jaren met tal van chronische blessures en keerde zondag alvast terug naar zijn geboorteland om op bezoek te gaan bij zijn chirurg die hem in februari 2009 opereerde aan zijn achillespees.

'De structuur van mijn achillespees is vervormd. Wandelen, laat staan trainen, doet enorm veel pijn. Ik kreeg de keuze tussen een lange revalidatie, zonder garantie op succes, of meteen een einde maken aan mijn carrière.' Frutos koos dus voor de tweede optie en stopt met voetballen.

'Dit is één van de moeilijkste momenten als manager', zegt Herman Van Holsbeeck op de website van Anderlecht. 'Dit is een zwarte dag voor Sporting Anderlecht, maar het is vooral heel tragisch voor de speler zelf.'

Jeugdtrainer?
De speler stond nog tot 2012 onder contract bij de Belgische recordkampioen. Anderlecht heeft Frutos voorgesteld om jeugdtrainer te worden bij de club. De Argentijn wil over dat aanbod nog even nadenken. Eind april komt hij wel terug naar Anderlecht om officieel afscheid te nemen van de club en zijn fans.

De Glazen Reiger
Frutos, alias de Glazen Reiger tekende in oktober 2005 zijn eerste contract bij Anderlecht. Vanaf januari 2006 was de Argentijnse topschutter inzetbaar en dat leverde Anderlecht geen windeieren op. In de terugronde van de competitie scoorde Frutos meteen negen doelpunten en bezorgde hij paars-wit de landstitel.

Ook het seizoen daarop schitterde Frutos in de competitie en mocht Anderlecht zich voor de tweede opeenvolgende keer tot landskampioen kronen.

De aanvaller begon echter steeds meer geblesseerd te geraken en ging talloze keren onder het mes. Sinds het seizoen 2007-2008 miste hij telkens meer dan de helft van de wedstrijden. In totaal miste hij door blessures 109 duels voor Anderlecht. In de wedstrijden waarin hij wel speelde, bewees hij wel telkens zijn waarde. In 94 wedstrijden scoorde hij 52 doelpunten voor paars-wit.

In november 2009 leek de komst van de Argentijnse wonderdokter Juan Mendoza naar Brussel soelaas te brengen. Mendoza trad toe tot de medische staf van Anderlecht, maar ook hij kreeg Frutos niet blessurevrij.

El Goleador speelde op 6 februari tegen Sint-Truiden zijn laatste wedstrijd in de paars-witte kleuren.