Getest: de nieuwe Aldi-desktop
Foto: rr
Een nieuwe maand, een nieuwe pc bij Aldi. Deze keer nemen we een 599 euro kostende desktop zonder scherm onder de loep. De Medion MD8860 is vanaf woensdag 31 maart te koop bij de bekende supermarktdiscounter. De belangrijkste vraag: krijg je waar voor je geld?

Wie de specificaties van de Medion Akoya P7350 D opsomt, ziet dat hij een behoorlijk krachtige pc voor de kiezen krijgt. De processor is de goedkoopste Phenom II-quadcore van AMD, gebaseerd op de 45 nanometer Deneb-core. Een logische keuze voor een pc in deze prijsklasse, al kan deze Phenom II hoegenaamd niet concurreren met pakweg een Intel Core i5-750 (die echter ook duurder is).

Je moet de Phenom II X4 925 eerder vergelijken met een dualcore Core i3 van Intel, zoals ook blijkt uit onze testresultaten.

Grafische kaart

Net zoals de processor is ook de grafische kaart gekozen met 'waar voor je geld' in het acherhoofd. De Radeon HD 5670 met 1 GB videogeheugen ondersteunt DirectX 11 en is, wederom, een prima keuze voor een dergelijke pc.

We halen een mooie 3DMark Vantage Performance-score van 5.776, en in Call of Juarez zien we gemiddeld 34,2 frames per seconde (resolutie 1.280 bij 1.024).

Toegegeven, dit verheft deze Akoya niet tot een gamingmonster, maar wie hem combineert met een niet al te hoge schermresolutie, zal de meeste 3D-games vlot kunnen draaien. De kaart heeft ook drie soorten uitgangen (VGA, HDMI en DVI), die bovendien tegelijkertijd bruikbaar zijn.

Lees hier de volledige review