De Nationale Loterij staat online
Foto: e-lotto.be
Het nieuwe onlinespelplatform van de Nationale Loterij is sinds maandag 9 uur open voor het grote publiek.

Alle bestaande trekkingsspelen kunnen online gespeeld worden op www.e-lotto.be. Spelen is enkel toegestaan voor meerderjarigen die in België wonen. Er zijn ook beperkingen ingesteld met betrekking tot de ingezette bedragen en de winsten.

Om een gok te kunnen wagen moet een speler, na een identiteitscontrole via het rijksregister, een eigen spelersrekening openen waarop men geld online kan opladen. Daarnaast kan men ook via een overschrijving of een prepaid e-ticket de rekening aanvullen.

Om onverantwoord spelen tegen te gaan nam de Nationale Loterij ook een aantal maatregelen. Zo is een gokje wagen enkel toegestaan voor meerderjarigen die in België wonen. Op de site wordt de speler ook geïnformeerd over verantwoord spelgedrag en staan er links naar gespecialiseerde sites over gokverslaving.

Het bedrag dat een speler kan opladen per week bedraagt maximaal 300 euro. In totaal mag er nooit meer dan 450 euro aan opgeladen geld op de rekening staan. Geld opladen met een kredietkaart is niet mogelijk.

De speler kan daarnaast ook zelf bepalen hoeveel geld hij maximaal per dag kan verliezen met als absolute bovengrens 100 euro. Winsten van 50 euro en meer worden automatisch overgeschreven op de bankrekening van de speler.

De limieten betreffende de stortingen en de winsten maken dat op het einde van de dag het saldo van de spelersrekening nooit meer kan bedragen dan 500 euro.