Volkskrant op klein formaat
De Nederlandse Volkskrant verschijnt vandaag voor het eerst op compact formaat.

De ochtendkrant verpakt het nieuws voortaan zes dagen per week in een handzame krant en komt daarmee naar eigen zeggen tegemoet aan de wens van veel lezers.

Sinds april vorig jaar verscheen het tweede katern van de Volkskrant al op tabloid. Lezers hebben daardoor al kunnen wennen aan het halfformaat.

Op zaterdag worden alleen de drie katernen Nieuws, Economie en Sport op het gehalveerde formaat gedrukt. De weekendbijlagen Het Vervolg, Wetenschap, Reizen en Boeken verschijnen op het luxueuzere en iets grotere berlinerformaat. Deze bijlagen worden in België op persen van De Persgroep gedrukt, de nieuwe eigenaar van het dagblad.

De Volkskrant is een van de drie kranten die dit jaar afscheid neemt van het grote traditionele formaat. Donderdag volgt het Dagblad van het Noorden. Op 1 oktober stapt het Nederlands Dagblad over op berlinerformaat.

De enige Nederlandse kranten die nog blijven verschijnen op groot formaat zijn De Telegraaf, NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, De Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.