Kevin Van der Perren eindigt als achtste op WK kunstschaatsen
Foto: ap
Kevin Van der Perren is donderdag achtste geworden op het WK kunstschaatsen in het Italiaanse Turijn. De wereldtitel ging naar de Japanner Daisuke Takahashi.

De 27-jarige Ninovieter, die woensdag na de korte kür met 73,55 punten op de tiende plaats stond, schaatste donderdag een heel knappe vrije kür, waarmee hij 144,88 punten verdiende. Dat is iets minder dan zijn persoonlijk record op de vrije kür (145,78), dat hij op het WK 2008 neerzette. Met zijn totaalscore, 218,43, behaalde hij bijna zijn persoonlijk record van 219.36, dat hij op het EK 2009 schaatste. Van der Perren, die na zijn kür heel geëmotioneerd en tevreden leek, vernam woensdag nog dat zijn grootvader na een hartaanval overleden was.

Het goud ging naar Daisuke Takahashi, die 257,70 punten verzamelde en woensdag ook al na de korte kür aan de leiding stond. Het is de eerste keer dat een Japanner goud pakt op een WK kunstschaatsen. Het zilver was voor de Canadees Patrick Chan (247,22), de Fransman Brian Joubert (241,74) behaalde brons. De Amerikaanse olympische kampioen Evan Lysacek en de Rus Evgeni Plushenko, goed voor zilver in Vancouver, namen niet deel aan het WK.

Bij de vrouwen komt Isabelle Pieman vrijdag in actie op de korte kür.