De Schotse voetbalclub Celtic Glasgow heeft donderdag het ontslag aangekondigd van manager Tony Mowbray, een dag na de 4-0 pandoering tegen St. Mirren. Door de historische nederlaag volgt Celtic nu al op tien punten van aartsrivaal Glasgow Rangers, die bovendien twee wedstrijden minder hebben gespeeld. Neil Lennon, oud-kapitein van Celtic, wordt interim-coach.

Mowbray, voormalig verdediger van de club, kwam in het tussenseizoen bij de club ter vervanging van Gordon Strachan. In de 45 onder Mowbray gespeelde wedstrijden werd 13 keer verloren.
De laatste nederlaag was veruit de pijnlijkste: behalve van de Rangers verloor Celtic nooit eerder met zo'n zware cijfers.

De Engelsman Mowbray was dan wel niet de eerste keuze van de club, zijn aanvallende spel wist de supporters aanvankelijk wel te bekoren. Maar de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League tegen Arsenal (1-5 over twee wedstrijden) en vervolgens ook in de Europa League nog voor de groepsfase, zetten meteen een domper op het seizoen dat nog maar pas uit de startblokken was.

Met de Schotse Beker kan groen-wit nog wat proberen recht te zetten. In de halve finale moet Celtic het opnemen tegen tweedeklasser Ross County, en bovendien zijn de Rangers al uitgeschakeld in de bekercompetitie.