De Nederlandse politie heeft woensdag in Valkenburg een 30-jarige man uit Hasselt opgepakt, omdat hij op grote schaal drugs verhandelde. De politie trof ruim 10 kilo harddrugs en 15 kilo softdrugs aan. De man wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris die over zijn aanhouding beslist.

In het appartementencomplex wonen vooral senioren. Die legden bij de politie een klacht neer wegens overlast. De Hasselaar werd daarop een tijd in het oog gehouden. Toen hij aan twee Luxemburgers heroïne verkocht, sloegen de speurders hem in de boeien. In zijn woning en kelder vond de politie heroïne, cocaïne, amfetamine en softdrugs: samen goed voor een straatwaarde van meer dan 200.000 euro. Ze nam ook een heroïnepers, een vuurwapen en een geldsom van 15.000 euro in beslag.

De dealer bleek klanten te hebben tot in München en Marseille. De arrestatie maakte deel uit van de aanpak van de drugshandel in Zuid-Limburg. Tips van buurtbewoners bleken vaak waardevol en leidden al meermaals tot arrestaties.