Ex van Veronique De Kock krijgt zes maanden cel voor vechtpartij
Foto: Gary Breyssem
Het hof van beroep in Antwerpen heeft zakenman Frank Slaets (44), de ex-man van Veronique De Kock, en twee medebeklaagden veroordeeld tot zes maanden cel voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij in Deurne, waarbij ook een schot werd afgevuurd.

In eerste aanleg hadden ze nog een jaar cel gekregen. De straf van de vierde werd opgeslorpt met een eerdere veroordeling tot veertig maanden cel.

Slaets was boos omdat Abdelkader R., beter bekend als 'Lange Kadda', zakenman Tony Gram bedreigd had. Op 23 januari 2006 sprak hij met Lange Kadda af op de Ter Heydelaan in Deurne.

Beide mannen trommelden ook de nodige versterking op. Een kompaan van Slaets had een matrak bij en een vriend van Lange Kadda een vuurwapen. Die loste tijdens de daaropvolgende vechtpartij ook een schot, maar niemand raakte gewond.

Van de zeven oorspronkelijke beklaagden gingen er vier in beroep. Lange Kadda berustte in zijn straf. De beklaagden betwistten dat het om een georganiseerde raid ging en beweerden uit wettige zelfverdediging gehandeld te hebben, maar dat werd niet aanvaard door het hof.

Er werd bij de strafbepaling wel rekening gehouden met de overschrijding van de redelijke termijn.