Ticketprijzen play-offs liggen ver uit elkaar
De supporters van RSCA betalen tot 40 euro Foto: sprimont press
De ticketprijzen voor de bezoekende supporters tijdens de play-offs liggen tussen de 5 euro en de 40 euro per match. Vooral het verschil tussen play-off 1 en play-off 2 is opvallend.

Alle ploegen die deelnemen aan play-off 2 hebben afgesproken dat de bezoekende supporters 15 euro per match betalen. 'Een duidelijk statement vanwege 8 clubs die duidelijk oor hebben naar de verzuchtingen van de supporters en die van een voetbalwedstrijd een waar feest wensen te maken waaraan iedereen kan participeren', zegt de Supporterfederatie profclubs.

In play-off 1 gaat het er anders aan toe. Daar schommelen de prijzen tussen de 5 euro en 40 euro. Vooral RSC Anderlecht rekent goed door. Daar betalen de bezoekers 40 euro voor een zitplaats en 26 euro voor een staanplaats. 'Dat is even veel als de supporters van Anderlecht moeten betalen',  klink het in Brussel. Op de website van de club blijkt dat de eigen supporters nog meer moeten betalen. De prijzen variëren van 26 tot 60 euro.

De andere ploegen van play-off 1 rekenen ongeveer tussen de 20 euro en de 25 euro voor een match. Sommige clubs zoals Brugge en STVV hanteren verschillende prijzen voor de verschillende matchen, afhankelijk van de tegenstander. Bij Zulte-Waregem hanteren ze normaal ook dit systeem maar zij vinden dat alle matchen in play-off 1 topmatchen zijn. De goedkooptste tickets zijn die voor 16-jarigen op Kortrijk, slechts 5 euro voor een gezellige avond voetbal.

De supportersfederatie profclubs is niet tevreden met de prijzen van RSCA. 'Een maximumprijs van 25 euro is een correcte prijs. We gaan nog een poging ondernemen om de prijs van Anderlecht te laten zakken.'