Jos Daerden krijgt geen contractverlenging
Jos Daerden Foto: Photo News
Jos Daerden zit volgend seizoen niet meer op de bank bij Germinal Beerschot. Het bestuur besliste om zijn contract niet te verlengen. "We konden niet naast de resultaten van de laatste maanden kijken", zegt het bestuur. "Die waren te slecht."

"We hadden geen andere keuze", zegt Gunther Hofmans, technisch directeur van GB, in Gazet van Antwerpen. "We konden niet naast de resultaten kijken. Die waren de laatste tijd te slecht. 3 op 30 en geen Play-off I, dat heeft de doorslag gegeven. Daarom hebben we er nu al voor gekozen om duidelijkheid te verschaffen. Zo kan iedereen zich tot 30 juni op de play-offs toeleggen."

Jos Daerden nam het in augustus vorig jaar over van Aimé Anthuenis. Na een ijzersterke start, en zelfs een derde plaats, zakte Germinal Beerschot na Nieuwjaar weg. Dat wordt Daerden nu aangewreven. Opmerkelijk is wel dat Daerden met Kerstmis nog bijna de beste coach ter wereld was. Hofmans: "En nu ben ik ook nog vol lof over hem. Hij is een goeie trainer, een vakman, al wat je wil. Maar als het op het veld tegenvalt, telt dat allemaal niet. En je weet hoe dat gaat op het Kiel: de druk wordt groot, iedereen begint te morren, vandaar onze beslissing."