Gentse Watersportbaan minder lang dan gedacht
Foto: if
De looppiste rond de Watersportbaan in Gent meet exact 4.967 meter. Dat is 33 meter minder dan de vijf kilometer waar de gemiddelde loper jarenlang van uitging. De recordpoging van marathonman Stefaan Engels, die de voorbije maanden elke dag acht keer om de baan liep, komt niet in het gedrang.

'Ik heb bewust altijd wat meer gelopen', zegt Engels lachend. 'Ik zit dus telkens zeker boven de opgelegde afstand en maak me niet ongerust.' Zonder tegenslagen loopt Engels op dinsdag 30 maart zijn 53ste marathon in 53 dagen. Daarmee verovert hij een plaats in het Guinness Book of Records. Na een voetblessure hernam hij zijn poging op 6 februari. Tijdens die blessure legde hij zijn dagelijkse marathon af in een rolstoel.

Voor de exacte opmetingen van de afstand rond de Watersportbaan werd een beroep gedaan op Geo Invent, een spin-off van de Universiteit Gent. De bekendmaking van de exacte afstand heeft tot gevolg dat iemand die vroeger 30 minuten deed over de afstand aan een snelheid van gemiddeld 10 kilometer per uur, vanaf nu 11 seconden bij zijn prestatie moeten tellen. Wekelijks lopen duizenden sportliefhebbers rond de Watersportbaan.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig