Messi dribbelt zich weer naar hattrick
Foto: reuters
Barcelona moest vanavond nog aan de bak tegen Real Zaragoza en het omzeilde die clip met sprekend gemak, dankzij een weergaloze Lionel Messi die zijn tweede opeenvolgende hattrick optekende. De Catalanen wonnen met 2-4.

Messi bracht de eerste drie doelpunten op het scorebord, waardoor Barça al vlug met een gerust gemoed kon voetballen. Vooral de tweede treffer was van prachtige makelij. Vanop veertig meter van doel ging de Argentijn al gezwind dribbelend op de Zaragoza-doelman af en liet die meteen ook kansloos.

Zaragoza kwam nog wel terug in de wedstrijd, dankzij invaller Colunga, die in de 85ste en 89ste minuut de thuisploeg zowaar op 2-3 bracht. Toch was Messi nog één maal beslissend voor zijn team, wanneer hij foutief werd gestopt in het strafschopgebied. Zlatan Ibrahimovic zette de elfmeter feilloos om.

Barcelona komt door deze zege terug mee aan kop van de Primera Division, samen met de rivalen van Real Madrid, die weliswaar nog leiden op doelpuntensaldo. Valencia klopte Almería met 2-0 dankzij doelpunten van Mata en Silva en volgt nu op vijftien punten van leiders Barcelona en Real Madrid.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in