Genk en Kortrijk delen de punten na gezapige match
Foto: belga
Racing Genk en Kortrijk namen met een weinig meeslepende wedstrijd afscheid van de reguliere competitie. De gasten leken geruime tijd op weg naar de overwinning dankzij een goal van Benteke, maar in de slotminuut maakte Ogunjimi gelijk.

Kortrijk ging van start met de ploeg die de week voordien het ticket voor Play-off 1 veilig stelde. Bij de thuisploeg koos Frank Vercauteren voor een erg experimenteel elftal. De 53-jarige coach wijzigde zijn team op maar liefst vijf plaatsen. Durwael, Buffel, Tözser, Barda en de geschorste Matoukou bleven langs de lijn, net als het nog steeds geblesseerde duo Joneleit-João Carlos. Daardoor kwam in de basis een plaats vrij voor Daeseleire, Camus, Toth, Huysegems en Yeboah.

RC Genk had niets meer te winnen of te verliezen, maar Kortrijk had er alle belang bij om in de Cristal Arena nog wat te rapen. Door het systeem van opwaartse afronding konden de West-Vlamingen in geval van een gelijkspel of zege met respectievelijk één of twee punten extra aan de nacompetitie beginnen. Oorzakelijk verband of niet, zij begonnen gretig aan de partij en kwamen nog voor het kwartier twee keer dicht bij de openingstreffer.

Ogunjimi op de valreep

Hubert klopte ei zo na zijn eigen doelman en een poging van Benteke werd van de lijn geveegd door de bedrijvige Huysegems. Genk leek wakker geschud en kwam steeds beter in de match, maar voor de zoveelste keer bleek dat de Limburgers het ontzettend moeilijk hebben om te scoren. Ondanks de erg offensieve veldbezetting slaagden zij er slechts één keer in doelman Verbauwhede te bedreigen. Een degelijke poging van Ogunjimi belandde tegen de kruising. Daarna was het gezapigheid troef.

Dat bleef zo in de tweede periode. Slechts nu en dan viel er in de rechthoeken wat te beleven. Yeboah liet een verschrikkelijke misser noteren, aan de overzijde kopte ex-Genkenaar Benteke zijn team op voorsprong. Genk was niet bij machte om een vuist te maken, maar Ogunjimi maakte er op de valreep 1-1 van.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in