Kouemaha houdt Play-off 1 (beetje) spannend
Foto: photo news
Club Brugge mag zoals gehoopt met een achterstand van zes punten Play-off 1 aanvatten. Na twee flitsen van Kouemaha na de rust werd de volle buit gepakt tegen Germinal Beerschot.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie stond er voor Germinal Beerschot en Club Brugge eigenlijk niets meer op het spel en toch hadden de West-Vlamingen meer te verliezen dan te winnen. De troepen van Adrie Koster moesten koste wat het kost vermijden dat de achterstand op Anderlecht groter werd want anders dreigde Play-off 1 al gespeeld te zijn, nog voor ze begon.

De West-Vlamingen deden dat ook. Ze boekten hun eerste uitzege sinds 30 december door op Het Kiel door een tandje hoger te schakelen in de tweede helft. De 1-4 maskeert echter de zwakke eerste helft van de Bruggelingen.

Club miste Klukowski en Blondel door schorsing, Van Der Heyden en Perisic, terug van het strafbankje, kwamen daardoor aan de aftrap. Bij Germinal Beerschot recupereerde trainer Jos Daerden De Decker en de broers Monteyne maar moest François missen wegens een blessure.

In de tweede minuut moest Stijn Stijnen al de meubelen redden. De Brugse goalie bleef lang genoeg op de been om Janczyk, alleen door het hart van de defensie opgerukt, van zijn derde goal voor Germinal Beerschot te houden.

Een ferm antwoord van een mak spelend Club bleef uit. Achterin rammelde het bij blauw-zwart en in het middenveld was er te weinig beweging - door de afwezigheid van Blondel? - om het balbezit om te zetten in kansen. Na een dik kwartier stonden de bezoekers toch op voorsprong. Geraerts dropte een afgemeten voorzet in de zestien, Dahmane kopte zijn tweede competitiegoal van het seizoen knap over Pacovski. Zijn eerste maakte hij ook al tegen Germinal Beerschot.

Aan de overzijde kopte Janczyk een corner van Wamfor rakelings naast. De op dat moment verdiende gelijkmaker kwam er kort voor de pauze. Dosunmu kopte een vrijschop van Pieterjan Monteyne op Stijnen maar Mikulic mikte de herkansing wel tegen de touwen.

Assist en goal

Adrie Koster hield Lestienne in de kleedkamer. Dirar maakte zo zijn wederoptreden na anderhalve maand afwezigheid. Hoewel de thuisploeg een goal van Dosunmu terecht afgekeurd zag worden wegens buitenspel, voerde Club de druk gevoelig op en kreeg de thuisploeg het met de minuut benauwder. Zo ging Odjidja op wandel door de paarse linies en leek hij alleen op Pacovski af te stevenen. Totdat Mikulic aan de noodrem trok.

Scheidsrechter Delacour hield ondanks fel protest de rode kaart op zak en gaf slechts geel. De Brugse pressing leverde toch een snelle 1-2 op.

Hoefkens rukte op en stuurde Kouemaha weg langs de flank. De voorzet van de Kameroener leek te scherp maar een lenige Perisic tikte zijn vijfde van de competitie toch tegen de touwen.

Stijnen was bij de pinken om Janczyk en Wanyama van de 2-2 te houden en dat bleek cruciaal want Club maakte de klus af via Kouemaha, weer hij. De Kameroener mocht van Mikulic op zijn dooie gemak controleren en zijn dertiende van de competitie in doel knallen. En het werd nog zuurder voor Philippe Clement en zijn maats want Joseph Akpala stond nauwelijks tien seconden op het veld of hij was er als de kippen bij om een afgeweerd schot van Dirar binnen te duwen: 1-4.

Pacovski leek na mistasten op een schot van Dirar nog bereid om een vijfe binnen te laten maar de bal hobbelde naast. Ook Akpala stuitte in de slotminuten op de Macedoniër.

Voor Germinal Beerschot, inmiddels al tien wedstrijden zonder zege, is de propere lei in Play-off 2 welkom. Al zal de fusieclub dringend uit een ander vaatje moeten tappen wil het ook daar geen mal figuur slaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in