Standard niet naar Play-off 1, Roeselare naar eindronde
Foto: photo news
Zulte Waregem heeft zijn ticket voor play-off 1 beet, Roeselare speelt de eindronde tegen de tweedeklassers voor het behoud in eerste klasse. Dat is het verdict van de dertigste en beslissende speeldag. Essevee mag AA Gent op blote knieën danken, want zelf gingen de West-Vlamingen 2-1 de boot in bij KV Mechelen, terwijl de Buffalo's op Sclessin met 0-2 gingen winnen. Lokeren mag ook Westerlo dankbaar zijn, want Roeselare bleef op 0-0 steken tegen de ploeg van Jan Ceulemans, terwijl de Lokenaren zelf een 0-4 pandoering kregen van Anderlecht.

AA Gent dompelde Sclessin dus in rouw. Het ging met 0-2 winnen dankzij doelpunten van Leye en Pieroni. Zelf moest Standard winnen om Play-off 1 te bereiken, maar dat lukte de Luikenaren dus niet, waardoor Zulte Waregem zelf niet moest winnen om de prestigieuze eindronde te bereiken. Dat gebeurde ook niet, want ook Essevee verloor met 2-1 bij KV Mechelen.Colpaert devieerde de bal eerst ongelukkig in eigen doel en Biset verdubbelde de voorsprong. Roelandts milderde nog maar daar bleef het ook bij.

Roeselare zal deelnemen aan de eindronde met tweedeklassers voor het behoud in eerste klasse en dat heeft het aan zichzelf te danken. Zelf bleven de West-Vlamingen op 0-0 steken tegen Westerlo, terwijl Lokeren 0-4 verloor van Anderlecht. De doelpunten kwamen van Lukaku (die zo topschutter wordt), Kouyaté, Juhasz en Boussoufa.

Club Brugge heeft de kloof met Anderlecht op twaalf punten kunnen houden, want het ging met 1-4 winnen op 't Kiel. Germinal Beerschot wiste via Mikulic de 0-1 van Dahmane nog uit, maar Perisic, Kouemaha en Akpala zetten de zware cijfers op het bord.

Racing Genk hield thuis KV Kortrijk op 1-1. De bezoekers kwamen nog op voorsprong via Benteke, maar Ogunjimi kon nog gelijkmaken. Cercle Brugge, ten slotte, versloeg thuis STVV met 3-1. Delorge zette de bezoekers eerst op voorsprong, maar Nyoni, Vossen en Reynaldo hielden de drie punten nog thuis.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in