Man United terug op kop na zege tegen Liverpool
Foto: reuters
In de Engelse Premier League heeft Manchester United de topper tegen Liverpool gewonnen. Spits in vorm Wayne Rooney pikte wederom zijn goaltje mee in de 2-1 zege. Manchester City, met Vincent Kompany negentig minuten tussen de lijnen, won met 1-2 op het veld van Europa League-revelatie Fulham. Chelsea verspeelde punten op het veld van Blackburn Rovers. Het werd 1-1.

Liverpool klom nochtans vroeg op voorsprong. Na slechts vijf minuten kopte Fernando Torres de 0-1 tegen de netten. De Mancunians kwamen echter al vlug op gelijke hoogte. Wayne Rooney trapte nog voor het kwartier een discutabele strafschop in twee tijden binnen.

Het beslissende doelpunt viel op het uur via het hoofd van Park na een strakke voorzet van Fletcher. Dat doelpunt volstond om de zege binnen te rijven en zo voorlopig terug op kop van het klassement te komen.

United heeft nu twee punten voorsprong op het Arsenal van Thomas Vermaelen en eveneens twee punten voorsprong op Chelsea, dat weliswaar nog een wedstrijd tegoed heeft. De Blues verkwanselden de kans om terug op gelijke hoogte te komen met Man Utd. Op het veld van Blackburn werd het 1-1. Drogba bracht Chelsea na zes minuten al op voorsprong, maar Diouf bracht de thuisploeg definitief langszij in de 70ste minuut.

Manchester City blijft in de running voor de Champions League-tickets. De Citizens wonnen op de 31e speeldag met 1-2 op het veld van Fulham en schuiven in de stand op naar de vijfde plaats. Cruz en Tevez zetten de bezoekers op rozen, Murphy kon in het slot nog milderen vanaf de stip. Vincent Kompany speelde bij de bezoekers de ganse wedstrijd.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in